Izraelski startap: Vozite a elektromobil se puni

Izraelska startap kompanija ElectRoad napravila je rešenje za bežično punjenje električnih automobila i to direktno na autoputu.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2016.

09:15

Izraelski startap: Vozite a elektromobil se puni
Foto: Youtube, screenshot

Električna vozila su savršeno rešenje za probleme zagađenja vazduha sa kojima se suočavaju urbana mesta. Ali, njihove baterije mogu da proizvedu dovoljno snage za ograničenu razdaljinu, takođe, baterije su teške i skupe.

Izraelski startap je odlučio da napravi drugačiji pristup koristeći specijalizovanu tehnologiju koja snabdeva električnom energijom automobil bežično sa puta i tako dozira potrebu za skupim baterijama.

ElectRoad kaže da električne trake mogu da se integrišu na urbanim i auto-putevima na razdaljini od jednog kilometra i da će automobil moći da pređe još 5 kilometara nakon što se napuni na električnoj traci.

Kompanija ima cilj da u početku instalira ovakve trake na tranzitnim putevima.

Startap se nada da će ući na tržište koristeći postojeću infrastrukturu i trake autobusa, u dogovoru sa lokalnim vlastima širom Evrope.

U promotivnom videu navode da je ugradnja sistema veoma laka, a kako ceo izgleda pogledajte i sami.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: