Kina ima plan: Uslužna će nam doneti pare

Peking planira da više ulaže u uslužnu industriju, koja ubrzano raste, pošto je kineska prestonica pretpela veliku ekspanziju usled industrijskog razvoja.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2016.

14:55

Kina ima plan: Uslužna će nam doneti pare
Foto: Getty images

Direktor Privrede komore Pekinga Jan Ligang izjavio je da će Kineski međunarodni sajam trgovine i usluga, poznat kao CIFTIS, ove godine poslužiti kao platforma za obezbeđivanje većih direktnih stranih investicija u Kini, odražavajući odlučnost vlade da pomogne uslužnu delatnost i time poveća mogućnost zarade države.

"Sajam će ponuditi više mogućnosti za direktne strane investicije u Kini i doprineće državnom cilju da dodatno unapredi uslužni sektor", rekao je Jan.

Četvrti Sajam u Pekingu ove godine, koji se održava od 28. maja od 1. juna, biće fokusiran na prikazivanje novih prostora, novih mogućnost i novih dostignuća u uslužnoj industriji i uslužnoj trgovini, prenosi Sinhua.

Naglašavajući koncept "Otvorenosti, inovativnosti i integracije", sajam će promovisati šest ključnih sektora - nauku i tehnologiju, internet i informacije, kulturu i obrazovanje, biznis i turizam, finansije i zdravstvo.

Više od 60 međunarodnih privrednih komora i organizacija poslalo je delegacije u Peking, a počasni gost biće Ujedinjeno Kraljevstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: