Obama: Jenjava grčka dužnička kriza

Lideri Grupe sedam najrazvijenijih zemalja sveta (G7) su fokusirani na potrebu ubrzanja ekonomskog rasta, izjavio je američki predsednik Barak Obama.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 29.05.2016.

12:08

Obama: Jenjava grčka dužnička kriza
Foto: Tanjug/AP

Obama je rekao da ta grupa planira da iskoristi sva raspoloživa sredstva kako bi vratila ljude na posao i povećala plate, prenosi agencija AP.

U Evropi su, kako je rekao, primetni znakovi poboljšanja stanja ekonomije, jer je došlo do labavljenja grčke dužničke krize, iako, kako ističe, preostaje još dosta ekonomskog posla, navodi agencija Rojters.

Lideri G7 su, kako je ukazao, fokusirani i na unapređenje ugovora o slobodnoj trgovini i zalažu se za borbu protiv protekcionizma.

Prema navodima agencije AFP, zauzeti svetski lideri su, između sastanaka na samitu G7, imali priliku da okuse opušteniju stranu života, pa su se tako italijanski premijer Mateo Renci i kanadski premijer Žistin Trido provozali najnovijim japanskim automobilima na gorivne ćelije.

Istovremeno, predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker i predsednik Evropskog saveta Donald Tusk su prošli kroz veoma sadržajan i ubrzani kurs o automobilima na vodonik koji emituju samo vodenu paru koja izlazi iz izduvnih cevi. Narodna banka Srbije i Ministarstvo finansija raspolažu svim ovim podacima i imaju instrumente kako bi kontrolisali i sprečili nelegalno iznošenje novca iz zemlje, ukazuju Dveri i ističu da očekuju reagovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: