20 pitanja kojima Epl rešeta kandidate za posao

Epl je oduvek važio kao odlično mesto za rad, ali i kao kompanija koja nikada ništa nije nudila džabe.

Svet

Izvor: B92

Subota, 28.05.2016.

13:28

20 pitanja kojima Epl rešeta kandidate za posao
(Foto: Getty images)

Tajm je “iskopao” niz od nekih od najnezgodnijih pitanja koja tamo čekaju kandidate za radna mesta. Donosimo neka od njih.

* Kako biste objasnili osmogodišnjaku što je to modem ili ruter i koja mu je funkcija? - Pitanje za kandidata za radno mesto savetnik za mušterije.

* Ko je vaš najbolji prijatelj? - Osoba za savetovanje mušterija u trgovini.

* Ako imate dva jaja i ako želite utvrditi koji je najviši sprat sa kojega možete baciti jaje, a da se ne razbije, kako biste to proverili? Koje je najoptimalnije rešenje? - Stručnjak za softver.

* Opišite nam neki zanimljiv problem i kako biste ga rešili? - Za isto radno mesto.

* Koliko dece se rodi svakog dana? - Kandidat za menadžera za globalnu nabavku.

* Imate 100 novčića položenih na stolu. 10 ih je okrenuto glavom prema gore, a 90 pismom prema gore. U poziciji ste da ne možete ni videti ni osetiti ni na bilo koji način registrovati koji je novčić u kakvoj poziciji. Morate podeliti novčiće u dve grupe, tako da u svakoj bude isti broj novčića s glavom prema gore - opet za stručnjaka za softver.

* Imate 3 gajbe. U prvoj su jabuke, u drugoj narandže, u trećoj pomešane jabuke i narandže, a na svakoj je pogrešna oznaka, jer je neko pomešao 3 nalepnice. Kako biste mogli odrediti sadržaj svih otvaranjem samo jedne i uzimanjem samo 1 voćke iz nje, a da ne pogledate ceo sadržaj? - Stručnjak za softverska pitanja i odgovore.

* Imate problem s mušterijom koja je 20 minuta čekala a je niko nije poslužio i sad pravi nered i preti da će svoj kompjuter kupiti kod Majkrosofta preko puta. Rešite problem - prodavac.

* Jeste li pametni? - Inženjer za usavršavanje.

* Stavite čašu sa vodom na rotacionu ploču gramofona i počnete je polako ubrzavati. Šta će se dogoditi prvo, hoće li se proliti voda ili će čaša skliznuti sa gramofina? - Mašinski inženjer.

* Zašto bismo trebali da vas zaposlimo? - Viši softverski inženjer.

* Šta je važnije, rešiti mušterijin problem ili mušteriji ostaviti dobar utisak o Eplu? - Savetnik za službu Epla kod kuće.

* Zašto je Epl promenio naziv iz Apple Computers Incorporated u Apple Inc.? - Specijalista.

* Izgledate kao prilično pozitivna osoba. Šta utiče na vaše raspoloženje? - Specijalista za odnose s mušterijama.

* Pokažite mi kako biste mušteriju uverili da ste joj voljni pomoći, samo koristeći glas - savetnik u službi nastava kod kuće.

* Šta vas je danas dovelo ovde? - Inženjer za softver.

* Koji vam je bio najbolji, a koji najgori dan u protekle četiri godine? - Vođa inženjerskih projekata.

* Kad u neku Eplovu prodavnicu uđete prvi put, šta prvo primetite? - Prodavac.

* Zašto želite doći u Epl i šta će vam nedostajati na vašem sadašnjem poslu ako vas Epl zaposli - softverski inženjer.

* Kako biste testirali toster? - Inženjer za pitanja i odgovore o softveru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: