Epl kupuje Tajm vorner, merka i Netfliks?

Kompanija Epl planira kupovinu kablovske televizije Tajm vorner, ali razmatra i akviziciju Netfliksa.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 26.05.2016.

17:38

Epl kupuje Tajm vorner, merka i Netfliks?
(Foto: Beta/AP)

Nova investicija Tima Kuka mogla bi da promeni način gledanja televizije.

Epl je predložio ovu ideju na sastanku predstavnika kompanije još prošle godine, međutim, ideja se do sada nije realizovala.

Sada, list Tajm, pozivajući se na neimenovane izvore tvrdi da su pregovori odmakli pošto su se u razgovor uključili šef Epla Tim Kuk i Džef Bevkes, direktor Tajm Vornera. List podeća da su oni blisko sarađivali na mnogim projektima.

Takođe, pozivajući se na izjave bankara koji savetuju Epl, list navodi da kompaniji trenutno možda može biti zanimljivija kupovina neke streaming mreže, kao što je američki online video servis Netfliks.

Nakon ovih spekulacija, akcije Netfliksa porasle su 4 odsto, dok su akcije Tajm Vornera skočile 2 odsto. Kod Epla nisu zabeležene značajne promene.

Ipak, iz kompanija se nisu oglašavali ovim povodom.

Za Netfliks, Epl bi trebalo da odvoji oko 40 milijardi dolara koliko trenutno vredi kompanija. Tajm Vorner s druge strane, koštao bi Epl ukupno 80 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: