Šojble: Svet se neće srušiti ako Britanci odu

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble upozorio je da će Britanija pretrpeti najveći udarac ako se britanski glasači opredele za odlazak iz EU.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.05.2016.

13:25

Šojble: Svet se neće srušiti ako Britanci odu
(Foto: Getty images)

Šojble je novinarima rekao da je nemoguće precizirati šta bi se dogodilo srednjeročno i dugoročno u slučaju da prevagne broj glasova u korist napuštanja Unije, ali je istakao da bi takav rezultat naneo ogromnu štetu Evropi, prenosi AP.

Prema njegovim rečima, glasanje za izlazak Britanije iz EU bi moglo da naškodi i globalnoj ekonomiji.

"Ali mislim da će se to najviše odraziti na same Britance i zato Britanci moraju da donesu odluku", poručio je nemački ministar finansija, dodavši da se "svet neće srušiti dan posle britanskog referenduma".

"Nastaviće da se okreće, videćemo šta će se dalje dešavati i poštovaćemo njihovu odluku", rekao je Šojble, koji je ipak poručio: "Unutra je unutra, a izvan je izvan".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: