EU kaznila Pometon zbog nameštanja cena abraziva

Antimonopolski regulatorni organi EU kaznili su italijansku metaluršku kompaniju Pometon sa 6,2 miliona evra zbog nameštanja cena na tržištu čeličnog abraziva.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.05.2016.

17:08

EU kaznila Pometon zbog nameštanja cena abraziva
(Foto: Thinkstock.com)

On se koristi za čišćenje metalnih površina.

"Kartel je negativno uticao na široku lepezu delatnosti iz evropske preradjivačke industrije, nanevši krajnju štetu potrošačima", izjavila je evropska komesarka za zaštitu konkurencije Margret Vestager, a prenosi agencija AP.

Italijanska kompanija Pometon je, kako se navodi u saopštenju Komisije, gotovo četiri godine bila deo kartela i koordinisala je cenama čeličnog abraziva širom evropskog tržišta.

Drugi članovi kartela - kompanije Ervin, Vinoa, Metalteknik Šmit i Ajzenverk - izabrali su pre dve godine nagodbu sa Komisijom, ali je Pometon to odbio zbog čega je istraga nastavljena, navodi američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: