Stranci pokupovali ruske evroobveznice

Ruski ministar finansija Anton Siluanov izjavio je da je Rusija prikupila 1,75 milijardi dolara na upravo održanoj aukciji evroobveznica.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.05.2016.

10:51

Stranci pokupovali ruske evroobveznice
Foto: Thinkstock

Stranci su bili najveći kupci, a Siluanov navodi da ne vidi potrebu za emitovanjem dodatnih evroobveznica.

"Verujemo da je to dovoljno. Imamo snažan platni bilans, naše zlatne i devizne rezerve rastu. Pokazali smo naše prisustvo na tržištu kako nas investitori ne bi zaboravili", rekao je Siluanov, a prenosi britanska agencija Rojters.

Kamatna stopa od 4,75 odsto na poslednje emitovane ruske evroobveznice je, kako kaže, prihvatljiva u aktuelnim tržišnim uslovima.

Siluanov je, takođe, naveo da su se strani investitori suočili sa pritiscima da ne učestvuju u aukciji ruskih obveznica, i da će Rusija u budućnosti pronaći način da zaobiđe strane banke u ovom segmentu, navodi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: