Turska izabrala vladu, lira regovala pozitivno

Centralna banka Turske snizila je marginalnu stopu za prekonoćne pozajmice za 50 baznih poena, samo nekoliko sati pošto je objavljen novi sastav vlade.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2016.

15:26

Turska izabrala vladu, lira regovala pozitivno
(Foto: Thinkstock.com)

Kamatna stopa na prekonoćne pozajmice je srezana na 9,5 odsto sa 10 odsto, dok je kamatna stopa na jednonedeljne repo operacije zadržana na 7,5 odsto, saopštila je centralna banka, a prenosi agencija Frans pres.

Međubankarska kamatna stopa, po kojoj banke jedna drugoj pozajmljuju sredstva, ostavljena je na 7,25 odsto.

Tržišta su, kako navodi AFP, reagovala pozitivno na predstavljanje novog sastava turske vlade, što je takođe doprinelo skoku turske lire na 2,98 lira za jedan dolar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: