Štrajk železničara, prete i Evropskom prvenstvu

Štrajk u koji su danas stupili radnici francuskih železnica izazvao je probleme u lokalnom i međugradskom železničkom saobraćaju, a trećina polazaka je otkazana

Svet

Izvor: B92

Sreda, 18.05.2016.

11:29

Štrajk železničara, prete i Evropskom prvenstvu
Foto: Tanjug, AP

Vozovi kompanija Eurostar i Talis prema Londonu i Briselu saobraćaće normalno, a neće biti izmena ni u režimu pariskog metroa, navodi se u saopštenju.

Štrajk su organizovala dva najveća granska sindikata u zemlji, u znak protesta zbog promena radnog vremena i smanjenja naknada za prekovremeni rad i slobodne dane, kao i zbog najavljenih reformi propisa o radu, za koje protivnici tvrde da će ugroziti prava radnika.

Generalni sindikat predložio je da rad železnica bude obustavljen svake srede i četvrtka, dok je Unija sindikata pozvala štrajkače na opštu obustavu rada sve do 11. jula, uoči finalnog meča Evropskog prvenstva u fudbalu, javio je francuski dnevni list Mond (Le Monde).

Štrajk započet u utorak nastavile su i kamiondžije, blokirajući saobraćajnice širom zapadne Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: