EU upozorava: Rizici su ogromni

Evropska unija je upozorila da neizvesnost u pogledu ishoda referenduma o članstvu Britanije u EU predstavlja značajan rizik po evropske ekonomske perspektive.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 06.05.2016.

17:28

EU upozorava: Rizici su ogromni
Foto: Thinkstock

"Rizici povezani sa domaćim razvojem situacije u EU ostaju značajni, kao što je na primer neizvesnost u pogledu ishoda referenduma o članstvu Britanije u EU", navodi se u prolećnom ekonomskom izveštaju EU, a prenosi agencija Frans pres.

I sama ekonomija Britanije je, kako se dodaje, suočena sa rizicima.

Britanci će 23. juna izaći na referendum na kom će se izjasniti da li su za ostanak ili izlazak iz EU.

Kako navodi AFP, Evropska unija je snizila projekcije rasta britanske privrede, navodeći da će njen "rast usporiti u 2016. i 2017. godini".

Za ovu godinu, EU prognozira godišnji rast Britanije od 1,8 odsto, a za narednu godinu rast od 1,9 odsto, u odnosu na projekcije iz februara kada je za obe godine prognoziran rast od 2,1 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: