Finski poštari se nude: Povoljno kosimo travu

Finski poštari odlučili su da prošire krug svojih usluga.

Svet

Izvor: Slobodna Dalmacija

Sreda, 04.05.2016.

14:57

Finski poštari se nude: Povoljno kosimo travu
(Foto: Thinkstock.com)

Oni će zainteresovanima osim dostave pisama i paketa od maja do avgusta jednom nedeljno biti na raspolaganju za košenje kućnih terena.

Novi servis nudi se širom države sa hiljadu jezera.

Finska državna pošta susreće se poslednjih godina s padom prometa, pa je inicijativa da građanima ponude uslugu kosidbe trave došla od samih zaposlenih, objavila je finska televizija ILE.

Sat kosidbe naplaćivaće se 60 evra, poštari će kositi samo utorkom jer je tada uobičajena količina pošte manja nego drugim danima u nedelji. Vlasnici terena moraju imati svoju kosilicu jer pošta ne namerava da pojača svoj vozni park tim mašinama.

"Ideja je došla od samih zaposlenih, stalno se trudimo da pronađemo nove usluge kojima ćemo ljudima da olakšamo život", kazala je direktorka finske pošte Ana Puno.

S dodatnim radnim zadacima složila se i velika većina poštara, ali je problem što na to blagonaklono ne gledaju servisne organizacije koje se već bave pružanjem takve usluge jer poštare-vrtlare vide kao konkurenciju.

"Korišćenje mehanizacije za košenje trave zahteva stručno znanje i teško je verovati da se time može baviti baš svako", kazala je Pia Grameno, predstavnica jedan kompanije koja se bavi održavanjem parkova i terena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: