Najskuplji bizon na svetu, Horizon vredi 10 mil €

Upoznajte Horizona, najskupljeg bizona na svetu, čija je cena pravo, ne tako malo, bogatstvo…

Svet

Izvor: Luxlife

Subota, 30.04.2016.

12:45

Najskuplji bizon na svetu, Horizon vredi 10 mil €
(Foto: Thinkstock.com, ilustracija)

Ovo je jedan od najvećih bizona na svetu, čiji rogovi imaju raspon od skoro 1.5 metara i zapravo je jedan od najpopularnijih bizona u južnoj Africi.

On je pravi rudnik zlata, a svi ga traže zbog njegovih besprekornih gena i raspona rogova, a njegova cena je oko 10 miliona evra. S obzirom na to da je lov jedan od najunosnijih biznisa u Africi, bizoni sa veliki rasponom rogova kakav ima Horizon, ovde dovode najiskusnije lovce iz čitavog sveta, koji su u potrazi za svojim trofejima.

Horizon ima potomke koji su visokog kvaliteta, a vrednost ženke koju on oplodi skače i za tri puta. Na primer, cena normalne oplođene ženke bizona je oko 40.000 evra, dok ona koju je Horizon oplodio košta i preko 150.000 evra.

Horizon je sada u vlasništvu četiri južno-afrička biznismena i živi na farmi jednog od njih. Svaki od biznismena ima pravo da pari Horizona sa deset krava godišnje, pa tako dobijaju prava na njegove potomke, što im značajno uvećava biznis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

20 h

Podeli: