Adidasu skočila prodaja 22 odsto

Nemački proizvođac sportske odeće i opreme, Adidas, zabeležio je rast prodaje od 22 odsto u prvom kvartalu tekuće godine.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 29.04.2016.

15:51

Adidasu skočila prodaja 22 odsto
(Foto: Thinkstock.com)

Kompanija je podigla prognozu poslovnih rezultata za celu 2016. godinu po drugi put u manje od tri meseca uoči junskog Evropskog šampionata u fudbalu.

Prihod od prodaje je u posmatranom tromesečju, prilagođen efektima deviznog kursa, dostigao 4,8 milijardi evra (5,4 milijardi dolara), prenosi agencija Frans pres.

Operativni profit je skočio 35 procenata na 490 miliona evra, a neto dobit je povećana za 38 odsto na 350 miliona evra, saopštio je Adidas, dodajući da će detaljan izveštaj o rezultatima svog prvog tromesečja objaviti 4. maja.

Kompanija, koja će promeniti generalnog direktora kasnije ove godine, navela je u saopštenju da je "u svetlu snažnog uzleta njenog brenda, koji se ogleda u boljim poslovnim rezultatima od očekivanih, grupa podigla i prognoze svojih finansijskih izgleda za celu 2016.".

"Uprava sada predviđa rast prodaje po stopi od oko 15 odsto u 2016", kada se u obzir uzmu efekti promena valutnih kurseva. Adidas je prethodno računao na rast između 10 i 12 odsto, navodi se u saopštenju.

Kao rezultat toga, grupa takođe očekuje da će se neto prihod iz poslovanja povećati između 15 i 18 odsto, u odnosu na ranije prognoziranih 10 do 12 procenata.

Neposredno po objavi saopštenja, akcije Adidasa su postale dobitnik dana na Frankfurtskoj berzi, uzletevši za više od 9,0 procenata, navodi francuska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: