VW tone sve dublje: Krade od Ubera za spas

Folksvagen će lansirati novu verziju električnih vozila i osnovati novu kompaniju koja će se fokusirati na servis za deljenje vožnje.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 28.04.2016.

11:40

VW tone sve dublje: Krade od Ubera za spas
Foto: Getty images

Generalni direktor Folksvagena (VW) Matijas Miler je, na godišnjoj konferenciji za novinare, kazao da će opoziv i popravka vozila pogođenih ovih skandalom "ostati najvažniji zadatak, sve dok se i poslednje vozilo ne dovede u red", navodi američka agencija AP.

VW će, prema njegovim rečima, uskoro osnovati pravno nezavisnu kompaniju za promovisanje usluge deljenja vožnje, a takođe je najavio lansiranje 20 novih modela do 2020. godine.

Miler se još jednom izvinio za skandal, dodajući da je "kompanija razočarala veliki broj ljudi koji su imali poverenja u Folksvagen".

VW, koji poseduje 12 brendova, od "audija" do "poršea", "lamborginija", "škode" i SEAT-a, zapao je u septembru prošle godine u najveću krizu do sada, kada je u javnost isplivalo da je u 11 miliona vozila širom sveta ugradio softver za manipulacije vrednostima izduvnih gasova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: