Nemci znaju recept: Nezaposlenost, šta je to?

Stopa nezaposlenosti u Nemačkoj se u aprilu zadržala na rekordno niskom nivou, budući da se nastavlja oporavak najveće evropske ekonomije.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 28.04.2016.

10:43

Nemci znaju recept: Nezaposlenost, šta je to?
Foto: Thinkstock

Stopa nezaposlenosti je u aprilu iznosila 6,2 odsto, što je nepromenjeno u odnosu na mart, navodi se u saopštenju Federalne kancelarije za statistiku, a prenosi agencija Frans pres.

Broj nezaposlenih lica u Nemačkoj je, prema desezoniranim podacima, smanjen za 16.000, na 2,706 miliona.

Akutelna stopa nezaposlenosti je, kako navodi AFP, najniža od ujedinjenja zapadne i istočne Nemačke 1990. godine.

Prema neprilagođenim podacima, ukupna nezaposlenost je pala za 101.000, na 2,74 miliona, a stopa nezpaoslenosti na 6,3 odsto u aprilu sa martovskih 6,5 odsto.

"Očekuje se da će nemačka ekonomija ostvariti opipljiv rast u prvom tromesečju 2016. godine. Kada je reč o globalnim neizvesnostima, ekonomska očekivanja ukazuju na skroman oporavak. Tržište rada nastavlja da se razvija pozitivno", navodi se u saopštenju nemačke kancelarije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: