Sve je jasno: Tviter nema rešenje za spas

Društvena mreža Tviter je ponovo razočarala investitore, pošto su poslovni rezultati iz prvog tromesečja ukazali na stagnaciju rasta prihoda.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 27.04.2016.

18:18

Sve je jasno: Tviter nema rešenje za spas
Foto: Beta/AP

Investitori su razočarani i zbog nemogućnosti Tvitera da privuče nove korisnike.

U prvom tromesečju, neto gubitak Tvitera je smanjen na 79,7 miliona dolara ili 12 centi po akciji sa 162,4 miliona dolara ili 25 centi po akciji iz istog perioda lani, prenosi agencija Rojters.

Iz tog razloga, deonice Tvitera su u produženom trgovanju juče pale za 13,6 odsto na 15,34 dolara, nakon što je ta kompanija prijavila manje prihode, koji su, kako je saopšteno, posledica slabije od očekivane potrošnje velikih oglašivača, navodi britanska agencija.

Baza Tviterovih korisnika je u kvartalu zaključno sa 31. martom porasla na 310 miliona aktivnih korisnika mesečno sa 305 miliona iz četvrtog tromesečja, što je bilo ispod očekivanja analitičara.

Prihodi kompanije su, međutim, porasli za 36 odsto na godišnjem nivou, na 594,5 miliona dolara, ali je to i dalje znatno ispod prosečne prognoze analitičara od 607,8 miliona dolara.

"Očigledno je da Tviter ima probleme", izjavio je analitičar kompanije CRT Kepital Arvind Batija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: