Lavina kritika i parodirane verzije nove novčanice

Centralna banka Australije predstavila je novu novčanicu od pet dolara, izazivajući pravu lavinu loših komentara i žalbi na društvenim mrežama.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 12.04.2016.

10:53

Lavina kritika i parodirane verzije nove novčanice
Foto: Screenshot/www.rba.gov.au

Kritike su bile veoma oštre, a neke od njih su da nova novčanica izaziva “vizuelno povraćanje”.

Novčanica, koja će biti u opticaju od 1. septembra, zadržava istu boju i veličinu kao i prethodna. Nova verzija ima poboljšane mere bezbednosti, a njen upečatljiv izgled ima za cilj i da pomogne osobama s oštećenim vidom.

Nova novčanica od pet dolara na sebi ima motive australijske flore i faune – bagremove i ptice. Prednji deo novčanice krasi i portret kraljice Elizabete II.
Foto: Screenshot/www.rba.gov.au
Korisnici društvenih mreža, ipak, nisu impresionirani.

“Razgovarajte o ružnom. Koliko sastanaka je bilo potrebno da se izabere ovaj zločin?”, jedan je od mnogobrojnih komentara.

I dok je većina kritikovala i osuđivala izbor za vizuelni izgled nove novčanice, pojavio se i jedan korisnik na društvenim mrežama koji je hvalio njen izgled.

“Meni se zaista dopada. Biće odlično za osobe sa oštećenim vidom, mislim da ljudi na to zaboravljaju”, stoji u komentaru. Po društvenim mrežama se šire i mnogobrojne parodirane verzije nove novčanice, a ovo su samo neke od njih: . . . .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: