Nekome će drugo dete u Kini doneti 11,5 mlrd $

Vilijam Če, generalni direktor kompanije Kingswood Toys odluku o napuštanju politike jednog deteta dočekao je sa oduševljenjem.

Svet

Izvor: B92

Subota, 13.02.2016.

15:12

Nekome će drugo dete u Kini doneti 11,5 mlrd $
(Foto: Thinkstock.com)

Ipak, upozorava i na veliku konkurenciju.

U kineskom napuštanju stroge politike jednog deteta proizvođači igračaka vide svoju priliku vrednu desetine milijardi dolara. Parovima u Kini sada je dozvoljeno da imaju dvoje dece, što bi za industriju igračaka moglo značiti potencijalnih 11,5 milijardi dolara više.

Nova politika države izazvala je talas optimizma i na sajmu igračaka u Hong Kongu, drugom najvećem događaju ovog tipa u svetu koji okuplja najvažnije proizvođače i ditributere. Procenjuje se da bi posledica odluke bilo 2,4 miliona više dece u Kini, što industriji igračaka omogućava fokusiranje na lokalno tržište, umesto inostrano.

"Biće teško, ali postoji velik potencijal", rekao je Če u intervjuu za CNN.

U NiceToysu iz Hong Konga očekuju rast prodaje i do 30 odsto, ali upozoravaju i da neće svi parovi želeti da imaju drugo dete, pa s projekcijama treba biti oprezan.

Svejedno industrija igračaka može računati na jedno - činjenicu da će roditelji gotovo uvek pre potrošiti na dete nego na sebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: