Pakt Rusije i Izraela, našli rešenje za jaz cena

Rusija i Izrael planiraju da uskoro potpišu sporazum o slobodnoj trgovini, prenose izraelski mediji izjavu zvaničnika Kremlja ruskoj novinskoj agenciji Tass.

Svet

Izvor: Beta

Subota, 13.02.2016.

11:54

Pakt Rusije i Izraela, našli rešenje za jaz cena
(Foto: Thinkstock.com)

Zamenik ruskog ministra poljoprivrede Sergej Levin rekao je da su diskusije o tome sa izraelskim kolegama napredovale do tačke da se očekuje postizanje sporazuma.

"Diskutovali smo o izgledima za formiranje zone slobodne trgovine koju vlada planira da stavi na papir u najkraćem mogućem periodu," izjavio je Levin.

Vesti o skorom sporazumu potvrdio je i izraelski ministar poljoprivrede Uri Ariel. Dve strane su se dogovorile o recipročnoj kupovini poljoprivrednih proizvoda, osnivanju zajedničkih kompanija i uvođenju visoke tehnologije u poljoprivredu, rekao je Levin.

Rusija takođe planira da poveća količinu pšenice, mesa i jaja koje prodaje u Izrael, a da zauzvrat deli saznanja iz oblasti tehnike.

Izraelski zvaničnici izjavili su za tiražni list Maariv da je ministar Ariel putovao u Rusiju sa poslanikom iz opozicione partije centra Ješ atid (Ima budućnosti) Joelom Razvozovom, a u razgovorima je učestvovao i izraelski ambasador u Moskvi Cvi Hajfec.

Ariel se saglasio sa zamenikom ruskog premijera Arkadijem Dvorkovičem da će sporazum o slobodnoj trgovini biti potpisan do kraja ove kalendarske godine.

Rusija i Izrael planiraju da osnuju tehnološki demonstrativni centar sa sedištem u Moskvi, rekao je Ariel za Tass, objasnivši da izraelski izvoz u Rusiju opada zbog devalvacije rublje.

On je sugerisao da bi Izrael želeo rešenje za jaz u cenama kako bi se ohrabrio uvoz i izvoz.

Dve strane su se takođe dogovorile o penzijama ruske vlade za Izraelce koji su se uselili iz bivšeg Sovjetskog Saveza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: