Ovo je najveći strah Rusa

Polovina Rusa, ili preciznije 53 odsto njih, smatra da su osiromašenje građana i rast cena glavni rizici s kojima se zemlja suočava, izveštava Interfaks.

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 13.02.2016.

11:14

Ovo je najveći strah Rusa
(Foto: Thinkstock.com)

Agencija se poziva se na rezultate ankete, koju je nedavno sproveo nezavisna istraživačka agencija Levada Centar.

Druge pretnje s kojima se Rusija trenutno suočava, prema mišljenju ispitanika, uključuju ekonomsku krizu (49 odsto) i rast nezaposlenosti (35 odsto).

Ruska privreda je posustala pod pritiskom zapadnih sankcija i kolapsa cena nafte na tržištima širom sveta.

Prema podacima ruske državne agencije za statistiku, Ros stata, cene su prošle godine porasle 12,9 odsto u odnosu na 2014. godinu, a realne plate Rusa su u istom periodu pale za 9,5 procenata, prenosi Moskou tajms.

Recesija je, prema statistici, gurnula još 2,3 miliona Rusa u siromaštvo u prvih devet meseci 2015, dodaje se u tekstu.

Interfaks navodi da je istraživanje, takođe, pokazalo da je 82 odsto građana Rusije ubeđeno da je zemlja u ekonomskoj krizi, a svaki peti učesnik ankete je rekao da veruje da će kriza dugo potrajati.

Dvanaest procenata anketiranih, pak, smatra da u Rusiji nema finansijske krize.

Istraživanje je sprovedeno u periodu od decembra 2015. do januara 2016. godine i obuhvatilo je 1.600 građana Rusije u 48 regiona, navodi se u tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: