Dojče banka hoće da otkupi svoje obveznice

Dojče banka, čije su akcije imale veliki pad usled sumnji za njeno finansijsko zdravlje, ponudila je da otkupi svoje obveznice vredne više milijardi evra.

Svet

Izvor: B92

Petak, 12.02.2016.

15:10

Dojče banka hoće da otkupi svoje obveznice
Foto: Tanjug/AP

Najveća nemačka banka je saopštila da će ponuditi otkup tri milijarde evra u obveznicama u evrima i dve milijarde u obveznicama u dolarima.

Investitori su počeli da prodaju akcije Dojče banke pošto je 28. januara prijavila gubitak od 6,8 milijardi evra. Pad njene tržišne vrednosti je nastavljen kada su se pojavile sumnje da neće moći da isplati obaveze po kompleksinim finansijskim instrumentima koje dospevaju 30. aprila.

Akcije Dojče banke danas su porasle za 7,7 odsto.

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble rekao je ove nedelje da nije zabrinut zbog Dojče banke, dok je njen direktor Džon Krajan prethodno poručio zaposlenima da je banka "čvrsta kao stena", da ima "snažan kapital" i da će "iskoristiti tu snagu da uveri tržišta u svoje kapacitete".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: