Tviter pada: A gde su nam korisnici?

Akcije društvene mreže Tviter su u produženom trgovanju pale, pošto su kvartalni rezultati o poslovanju kompanije ukazali na usporavanje rasta broja korisnika.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 11.02.2016.

13:13

Tviter pada: A gde su nam korisnici?
Foto: Beta/AP

Kompanija Tviter je saopštila da je u poslednja tri meseca 2015. iskazala neto gubitak od 90 miliona dolara, u odnosu na gubitak od 125 miliona dolara iz poslednjeg tromesečja prethodne godine, javlja britanski javni servis Bi-Bi-Si.

Društvena mreža se, takođe, suočila sa sporijim tempom rasta broja novih korisnika, pošto je u tom kvartalu imala u proseku 320 miliona aktivnih korisnika mesečno, što je ista cifra kao i iz prethodnog kvartala.

To je prvi put u istoriji Tvitera da mesečni broj aktivnih korisnika nije porastao, ocenjuje britanski javni servis.

Prihodi kompanije su u četvrtom kvartalu porasli na 710 miliona dolara, ili za 48 odsto u poređenju sa poslednjim kvartalom 2014. godine, što je, kako dodaje Bi-Bi-Si, bilo u skladu sa očekivanjima.

Odmah po objavljivanju rezultata, akcije Tvitera su u produženom trgovanju pale za 10,0 odsto, da bi se kasnije blago oporavile, uz gubitak od 3,0 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: