Nemačkog bankarskog diva "oporavile" spekulacije

Vrednosti akcija najveće nemačke banke Dojče banke skočile su posle navoda u medijima da bi mogla da otkupi neke od svojih obveznica kako bi ojačala finansije.

Svet

Izvor: Beta

Sreda, 10.02.2016.

13:00

Nemačkog bankarskog diva
Foto: Thinkstock

Akcije Dojče banke porasle su popodne u Evropi za 15 odsto, koliko su izgubile prethodna dva dana.

Do pada prethodnih dana je došlo usled zabrinutosti da li će Dojče banka moći da plati neke od svojih dugova, kao i razočaranja posle saopštenja 28. januara da je prošle godine imala gubitak o 6,8 milijardi evra.

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble rekao je juče da nije zabrinut zbog Dojče banke, dok je njen direktor Džon Krajan prethodno poručio zaposlenima da je banka "čvrsta kao stena", da ima "snažan kapital" i da će "iskoristiti tu snagu da uveri tržišta u svoje kapacitete".

Krajan je rekao da banka može da plati 350 miliona evra koje treba da isplati po složenim finansijskim instrumentima do 3. aprila.

Akcije i drugih banaka u Evropi su danas u porastu.

Strah za zdravlje evropskog finansijskog sektora povećao se prošle nedelje, pošto su u prethodnom periodu akcije banaka zabeležile velike gubitke, zbog zabrinutosti investitora za izloženost banaka energetskom sektoru koji je na gubicima zbog pada cena nafte.

Pre današnjeg rasta, akcije Dojče banke su ove godine izgubile 40 odsto vrednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: