Niža zarada Unikredita, akcije u padu

Zarada Unikredit banke smanjena je u četvrtom kvartalu 2015., u trenutku kada njene akcije padaju usled zabrinutosti zbog italijanskog bankarskog sektora.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 09.02.2016.

16:10

Niža zarada Unikredita, akcije u padu
Foto: Thinkstock

U poslednjem prošlogodišnjem kvartalu, neto profit Unikredit banke je pao na 153 miliona evra sa 170 miliona evra iz istog kvartala 2014. godine, dok su prihodi iz poslovanja pali na 5,59 milijardi evra sa 5,6 milijardi evra, prenosi američka agencija AP.

Najnoviji poslovni rezultati su, prema ocenama generalnog direktora Unikredita Federika Giconija, dobri, imajući u vidu "izazovno makroekonomsko okruženje u Evropi, a naročito u bankarskom sektoru".

Akcije italijanskih banaka su od početka ove godine u silaznom trendu zbog zabrinutosti u pogledu visokog nivoa nenaplativih kredita u njihovim portfolijima.

Vrednost deonice Unikredita je jutros pala za 4,1 odsto, na 2,88 evra, navodi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

6 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: