Grci kreditorima: Nemamo vremena za gubljenje

Grčka i njeni kreditori moraju što hitnije da završe prvu reviziju programa pomoći Atini, izjavila je portparolka grčke vlade Olga Gerovasili.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 09.02.2016.

13:33

Grci kreditorima: Nemamo vremena za gubljenje
(Foto: Beta/AP)

"Stav vlade je da čitav proces mora biti završen što je pre moguće, pošto ni Grčka ni Evropa nemaju vremena za gubljenje. Loptica je sada u dvorištvu kreditora i oni treba da imaju konstruktivan stav", rekla je Gerovasili na redovnoj nedeljnoj konferenciji za novinare, a prenosi britanska agencija Rojters.

Pregovori grčke vlade sa predstavnicima Evropske unije, Međunarodnog monetarnog fonda, Evropske centralne banka i spasilačkog fonda evrozone o reviziji aktuelnog programa pomoći Atini i o teškim penzionim reformama u Grčkoj, pauzirani su prošlog petka posle četiri dana intenzivnih razgovora.

Pozitivna ocena aktuelnog programa je od ključnog značaja za Atinu kako bi nastavila da prima pomoć i da bi izbegla povratak na prošlogodišnju krizu, ocenjuje Rojters.

Zvanicna Atina očekuje da će procena napretka Grčke u sprovođenju reformi biti obnovljena naredne nedelje, i da bi trebalo da bude završena do kraja ovog meseca, kako bi se otpočeli pregovori o održivosti grčkog duga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: