Kostić: Ja slamnati kupac? Bizarno

Vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić koji je nedavno preuzeo 14 odsto Gorenjske banke tvrdi da ga ne zanima preuzimanje Deželne banke Slovenije.

Svet

Izvor: SEEbiz

Ponedeljak, 08.02.2016.

12:15

Kostić: Ja slamnati kupac? Bizarno
Foto: Tanjug

“Ne kupujem banku DBS. Zanima me povećanje udela u Gorenjskoj banci. Bude li cena primerena, dobićemo odobrenja Banke Slovenije i ostalih regulatora”, rekao je Kostić.

On je istakao i da MK Grupa ima u vlasništvu AIK banku koja je peta najveća banka u Srbiji.

“Uveren sam da AIK banka može biti kosolidator na regionalnom nivou, a da bismo to ostvarili moramo preći granice Srbije. Ne govorim tu samo o Sloveniji već i o Crnoj Gori i Hrvatskoj”, kaže on.

“Ako pogledate razvoj MK Grupe u poslednjih tridesetak godina, gotovo ništa nismo prodali, rastemo organski, nismo prezaduženi, a sva društva dobro rade i osiguravaju egzistenciju za oko 5.000 zaposlenih”, rekao je Kostić za ljubljanski Dnevnik.

Demantovao je spekulacije prema kojima je on samo "slamnati" kupac za američki Apolo koji bi nakon preuzimanja NKBM-a i slovenske filijale Rajfajzena, želeo da postane najjači bankarski igrač u Sloveniji.

“Slamnati kupac nikad nisam bio i nikada neću biti. To su tako bizarne spekulacije koje ne bih detalje komantarisao”, zaključuje Kostić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: