Avio-kompanija koja ne gubi prtljag, nego putnike

Palestinska nacionalna avio - kompanija suočena je s masovnim štrajkom svojih zaposlenih zbog planova o privatizaciji kompanije, piše CNN.

Svet

Izvor: B92

Subota, 06.02.2016.

16:50

Avio-kompanija koja ne gubi prtljag, nego putnike
(Foto: Thinkstock.com)

Izostanak radnika s posla potpuno je paralisao PIA-u - više niko ne zna hoće li pojedini avioni poleteti ili ne, izgubljeni su podaci o prtljagu, o broju putnika na letovima ...

“Ceo sistem je blokiran, ne znamo baš ništa. Uopšte nemamo podatke o broju putnika koji lete našim avionima, a ko zna šta se dogodilo sa onima koji su platili svoje karte i čekaju letove”, rekao je jedan od šefova kompanije.

U Pakistan International Airlinesu su priznali da je oko 2.500 njihovih putnika zapelo negde u Evropi i Severnoj Americi, ali da će taj broj i dalje rasti. Prosečno usluge PIA-e koristi deset hiljada ljudi dnevno ...

Najveći problemi su nastali u ponedeljak kada je kompanija otkazale sve letove, čak i domaće linije. Šefovi su se na taj potez odlučili kako bi dobili nešto vremena da utvrde gde su im nestali brojni putnici. Ako bi ih kojim slučajem pronašli, onda bi im nudili pomoć ...

U najvećem problemu su brojni vernici koji su rezervisali karte za hodočašće u Saudijskoj Arabiji. Let je bukiralo više od 2000 ljudi, a sada je nastala panika hoće li uopšte poleteti ...

Dok se šefovi bore sa nastalim problemima, obični radnici žele zadržati kompaniju u rukama države. Ove nedelje su održali brojne proteste koji su neretko završavali i velikim neredima. Najgore je bilo u Karačiju u ponedeljak gde su dva zaposlenika PIA-e izgubili živote u ratu s policijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

10 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: