Radna mesta se množe, stabilan rast u SAD

Američke kompanije su u januaru zaposlile solidnih 205.000 novih radnika, pri čemu je najveći rast zapošljavanja registrovan u sektoru usluga i građevinarstva.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 04.02.2016.

08:12

Radna mesta se množe, stabilan rast u SAD
Foto: Thinkstock

U sektoru finansijskih usluga i maloprodaji je, takođe, evidentiran stabilan rast zapošljavanja, navodi se u izveštaju privatne kompanije za zapošljavanje ADP, prenosi agencija AP.

Prerađivački sektor je, međutim, bio suočen sa poteškoćama zbog jakog dolara koji američke proizvode čini skupljim u inostranstvu, pa tako u tom sektoru u januaru nije došlo do otvaranja novih radnih mesta.

"Sva ova previranja na finansijskim tržištima nisu još uvek napravila nikakvu štetu. To je veoma dobar znak", izjavio je glavni ekonomista američke rejting agencije Mudis, Mark Zandi.

Podaci ADP-a su objavljeni dva dana uoči zvaničnog izveštaja američke vlade o zapošljavanju za januar, a ekonomisti predviđaju da će taj izveštaj pokazati da je u SAD u januaru otvoreno 200.000 radnih mesta, i da se stopa nezaposlenosti zadržala na 5,0 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: