"Klaud" pogurao SAP i biće sve veći

Klaud tehnologija donela je nemačkoj kompaniji SAP dvocifren rast u prošloj godini, saopšteno je iz te kompanije.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.01.2016.

15:17

Foto: Thinkstock

Na nivou cele godine, neoporezivi prihodi od klauda i softvera su porasli za 20 odsto. Nova klaud platforma pokazuje povećanje od 103 odsto na nivou cele godine to jest 883 miliona evra i 75 odsto u poslednjm kvartalu, odnosno 344 milliona evra, navodi se u saopštenju.

Neoporezivi prihod u segmentu pretplaćenih korisnika na klaud usluge i podršku iznosio je 2,3 milijarde evra, dok je neoporeziva poslovna dobit iznosila 6,35 milijardi evra.

Kompanija SAP za ovu godinu predviđa dalji rast, koji bi u u segmentu pretplaćenih korisnika na klaud usluge i podršku trebalo da iznosi 33 odsto (rast na 3 milijarde evra), dok bi neoporezivi profit od operacija iznosila između 6,4 i 6,7 milijardi evra.

SAP predviđa i da će poslovanje u klaudu nastaviti brzo da se razvija. S obzirom na trenutne softver licence, SAP očekuje da će ukupni prihodi od pretplatnika na te usluge i prihodi od softvera biti u rasponu od 63 – 65 odsto od ukupnog prihoda u 2017.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: