Ceh skandala: Tošiba prodaje deo čipova

Prema podacima koji stižu od tri neimenovana izvora a prenosi ih Rojters, Tošiba planira da proda deo svog odeljenja za proizvodnju čipova.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.01.2016.

15:08

Ceh skandala: Tošiba prodaje deo čipova
Foto: Freeimages.com

Na taj potez kompanija se odlučila zbog loše finansijske situacije koja je još više pogoršana prošlogodišnjim skandalom oko falsifikovanja računovodstvenih podataka.

Navodno je na prodaju deo odeljenja koji se bavi sistemskim LSI i diskretnim čipovima , dok bi sektor NAND flash memorijskih čipova trebalo da osane u Tošibinim rukama.

Postoji već i prvi zainteresovani kupac, japanska banka u državnom vlasništvu Development Bank of Japan.

Portparol Tošibe izjavio je kako kompanija još nije donela odluku o prodaji svog odeljenja za čipove, dok predstavnici banke Development Bank of Japan nisu imali nikakav komentar .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: