Novak: Gradićemo Turski tok, ako dobijemo "pismo"

Rusija je spremna da nastavi projekat Turski tok ako su za njega zainteresovani evropski i turski partneri, kaže ruski ministar energetike Aleksandar Novak.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 14.01.2016.

15:28

Novak: Gradićemo Turski tok, ako dobijemo
Foto: Tanjug

“Znam da i Evropska komisija, kao i mnogi ministri zaduženi za energetiku u zemljama Evrope aktivno rade na tom pitanju“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, Rusija je spremna da nastavi sa realizacijom projekta ukoliko se donese konačna odluka o zainteresovanosti turskih i evropskih partnera.

Projekat izgradnje gasovoda "Turski tok“ bio je doveden u pitanje nakon što su odnosi Moskve i Ankare naglo zahladneli zbog obaranja ruskog bombardera Su-24.

Ruski predsednik je tim povodom nedavno izjavio da „Turski tok“ ne zavisi od Rusije već da su Moskvi potrebne pismene garancije Evropske komisije da će sve trase tog gasovoda biti realizovane i da predstavljaju prioritet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

17 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: