Audi koristi skandal: To je jedinstvena prilika

Audi želi da što pre popravi dizel motore koji su opremljeni softverom koji omogućava varanje na testovima izduvnih gasova.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.01.2016.

15:53

Audi koristi skandal: To je jedinstvena prilika
Foto: Thinkstock.com

Predsednik kompanije Audi Rupert Štadler rekao je, na sajmu automobila u Detroitu, da je skandal u koji su uvučeni svi Folksvagenovi brendovi "jedinstvena prilika za promene i inovacije".

Audijeva matična kompanija Folksvagen i amerilčke vlasti su izgleda u raskoraku kako da se sprovede povlačenje skoro 600.000 vozila s problematičnim dizel motorima.

Skandal Folksvagena prvo je izbio u SAD u septembru. Folskvagenova vozila su prodavana s tajnim softverom koji omogućava da motori prođu neophodne testove, dok je kasnije u toku obične vožnje emisija štetnih gaova bila i 40 puta veća nego što nalažu standardi, što je druge strane, omogućavalo efikasniji i bolji rad motora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

20 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

6 h

Podeli: