Potpisano, Nemci preuzimaju grčke aerodrome

Grčka je potpisala ugovor vredan 1,23 milijardi evra s konzorcijum koji predvodi nemački Fraport za koncesiju za 14 regionalnih aerodroma u narednih 40 godina.

Svet

Izvor: Beta

Ponedeljak, 14.12.2015.

16:39

Default images
Foto: Thinkstock.com

Fraport i njegov grčki partner Kopeluzos grup, saopštili su da će sporazum stupiti na snagu u jesen 2016, kada će konzorcijum platiti naknadu za koncesiju i preuzeti aerodrome.

Privatizacija aerodroma i druge imovine predviđena je sporazumom s evropskim kreditorima kojim je Grčka dobila treći paket pomoći.

Koncesijom su obuhvaćeni aerodromi u Solunu, Kavali, Haniji, kao i na Mikonosu, Santoriniju, Rodosu, Krfu, Zakintosu, Kefaloniji, Kosu, Lezbosu, Skijatosu, Samosu i Lefkadi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: