Došlo na naplatu: Prodaja VW u SAD pala 25%

Prodaja Folksvagenovih automobila u SAD pala je za 25 % u novembru, nakon što je suspendovana i prodaja dizel vozila uključenih u skandal s lažiranjem podataka

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 01.12.2015.

20:02

Default images
Foto: Tanjug/AP

VW je zamrznuo prodaju dizel modela automobila u SAD 4. novembra, posle novih optužbi o korišćenju softvera koji lažira pokazatelje o emisiji gasova na testovima, prenosi agencija AFP.

Suspenzija je pogodila oko 20 odsto Folksvagenove uobičajene prodaje dizel vozila, ali je izgleda imala uticaj i na prodaju nedizelaša, navodi francuska agencija.

Ukupna prodaja VW-a u SAD pala je u novembru za gotovo 8.000 vozila u odnosu na godinu ranije, na 23.882 jedinica.

Proizvodjač automobila je u novembru prošle godine prodao 5.462 TDI dizel vozila, rekla je portparolka nemačke kompanije za AFP.

"Folksvagen je imao sreću što se održao u mesecima neposredno posle obelodanjivanja problema s emisijom gasova, ali ga je sreća napustila kod prodaje u novembru", izjavila je viši analitičar firme Autotrader, Mišel Krebs.

Prema njenim rečima, "Folksvagenu će trebati dugo vremena da se izvuče iz te situacije, a prvi korak treba da bude jasan i sveobuhvatan plan za popravljanje problema, što se, kako se čini, uskoro neće desiti".

Folkvagenova prodaja u SAD je od početka godine do sada pala za četiri odsto, na 318.484 vozila, naveo je AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: