Fedu jednoglasno skratili krila

Savet guvernera američke Uprave federalnih rezervi usvojio je propis kojim se ograničava ovlašćenje Feda da kreditira finansijske institucije u slučaju krize.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2015.

17:35

Default images
Foto: Beta/AP

Ovaj propis usvojen je jednoglasno, a zatražio ga je američki Kongres, nakon kontroverzne odluke Feda iz 2008. godine da pomogne bankama poput AIG-a, Sitigrupe i drugih finansijskih institucija, piše američki list Volstrit Džornal.

Za smanjenje ovlašćenja Fedu za odobravanje hitnih kredita glasalo je svih pet članova Saveta guvernera, a toj instituciji će ubuduće biti dozvoljeno samo kreditiranje programa koji su namenjeni rešavanju većih problema na finansijskom tržištu, ali ne i kreditiranje specifičnih kompanija, navodi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: