Rusi konkretni: Otkazujte aranžmane za Tursku

Ruske turističke agencije prodale su oko 6.000 aranžmana za novogodišnje praznike u Turskoj, a Rosturizam je pozvala građane da otkažu kupljene aranžmane.

Svet

Izvor: B92

Petak, 27.11.2015.

14:04

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

"Turisti su dobili pravo da ponište ugovor i obrate se turističkim agencijama da im vrate novac", rekao je šef Rosturizma (Turistička organizacija Rusije) Oleg Safonov kanalu Rusija-24.

Safonov je juče saopštio da ruski turisti moraju da se vrate u zemlju do 7. decembra.

On je najavio da će saradnja sa Turskom u oblasti turizma biti obustavljena, a da će Rosturizam primenjivati kaznene mere prema turističkim agencijama koje nastave da prodaju turističke aranžmane za Tursku.

Safonov je ocenio da će Turska izgubiti 10 milijardi dolara zbog nedolaska ruskih turista, podsećajući da ju je godišnje posećivalo više od 4,4 miliona građana Rusije. Premijer Rusije Dmitrij Medvedev juče je najavio uvođenje niza ekonomskih sankcija Turskoj, nakon što je Ankara oborila ruski avion SU-24 na sirijsko-turskoj granici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: