"Dramatično oborili cenu Kinezima za Koridor 11"

Memorandumom o izgradnji dve deonice na Koridoru 11, koji je u četvrtak potpisan u Kini, dogovorena je cena od 209 miliona evra, kaže Aleksandar Vučić.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 27.11.2015.

08:09

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Vučić je za RTS rekao i da će još razgovarati sa premijerom Kine Li Kećijangom o dodatno povoljnijim uslovima, i naveo da je reč o izuzetno povoljnom kreditnom aranžmanu uz značajan grejs period.

"Cenu smo dogovorili, oko 209 miliona evra sa izgradnjom mosta 17,8 kilometara Surčin - Obrenovac, i uspeli smo tu cenu da dramatično spustimo", rekao je premijer.

On je naveo da smo imali autoputeve iz njive u njivu i da to neće više biti slučaj i podsetio na obećanje građanima da do marta-aprila 2017. godine bude završen auto put Beograd - Čačak.

"I taj put će u potpunosti biti završen kao što smo i obećali", poručio je Vučić.

Premijer veruje da će druga deonica od Čačka do Požege biti završena do kraja 2018. godine, te da će se time spojiti sa Užicem i produžava se dalje prema Crnoj Gori i prema Republici Srpskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: