"Izmena odnosa Renoa i Nisana - fantazija"

Odluka Francuske da osigura dvostruka glasačka prava u Renou ne treba da dovede do bilo kakve promene strukture partnerstva Renoa sa japanskim Nisanom

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.11.2015.

18:34

Default images
Foto: Thinkstock.com

Francuski ministar privrede Emanuel Makron je u obraćanju donjem domu francuskog parlamenta rekao da vlada neće prihvatiti nikakve izmene postojećeg partnerstva između dve kompanije, prenosi Rojters.

"Ni pod kakvim uslovima nećemo prihvatiti izmenu odnosa snaga. Mišljenje da taj postupak dovodi u pitanje ravnotežu u partnerstvu je fantazija", poručio je ministar.

Zvanični Pariz je u aprilu uvećao svoj udeo u Renou na 19,7 sa 15 odsto, obezbedivši dvostruka glasačka prava, iako je taj potez izazvao kritike u Tokiju.

Izvori upoznati sa situacijom su ovog meseca rekli za Rojters da je Francuska ponudila da ograniči svoja glasačka prava u Renou da bi okončala borbu između te kompanije i njenog japanskog partnera za prevlast u partnerstvu, ali je izvršni direktor zajedničke kompanije Karlos Gosn insistirao na izmenama koje bi Nisanu dale veći uticaj u partnerstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: