Aerodrom od 15 mlrd dolara - prokišnjava

Katar je pokrenuo istragu protiv odgovornih za lošu krovnu konstrukciju na međunarodnom aerodromu Hamad u Dohi.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 26.11.2015.

10:06

Default images

Izgradnja tog aerodroma koštala je 15 milijardi dolara, a zbog prokišnjavanja poplavljeni su delovi te zgrade.

Istraga kojom je obuhvaćeno pet firmi, pokrenuta je nakon što je jaka kiša juče u glavnom gradu Katara pokazala nedostatke krovne konstrukcije, javila je državna novinska agencija Katara.

Istraga je pokrenuta po nalogu premijera Šeika Abdulaha bin Nasera bin Kalife Al-Tanija koji je takođe i ministar unutrašnjih poslova.

U saopštenju koje je objavljeno kasno sinoć navodi se da će odgovarati "strane odgovorne za zanemarivanje ili nebrigu, bez obzira da li su privatne ili vladine".

Najveća količina padavina ove godine, u sredu je poplavila medjunarodni aerodrom Hamad u Dohi čija je izgradnja koštala 15 milijardi dolara, a kiša je probila najmanje jedan deo krovne konstrukcije.

Taj aerodrom otvoren je 2014. nakon višegodišnjeg odlaganja i kašnjenja radova čiji je završetak bio planiran za 2009. godinu. Izgradnja aerodroma počela je 2005. godine.

Zbog jake kiše takođe su bile poplavljene ulice i zatvorene pojedine prodavnice u Dohi.

Katar je domaćin svetskog kupa u fudbalu FIFA 2022. Foto: Nelmon/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

14 h

Podeli: