Stvorili najveću cementaru, danak platio - profit

Francusko-švajcarska kompanija "Lafarž Holcim" evidentirala je u trećem kvartalu 2015. godine pad profita.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.11.2015.

16:45

Default images
Foto: Freeimages.com

Pad profita usledio je jer su rashodi stvaranja najveće svetske kompanije za proizvodnju cementa uzeli danak.

U prvom poslovnom izveštaju od spajanja Holcima i Lafarža sredinom ove godine, kompanija navodi da je bruto operativni profit (EBITDA) u trećem kvartalu smanjen na 1,3 milijarde franaka (1,2 milijarde evra) na komparativnoj osnovi, a u devet meseci završno sa septembrom na 3,6 milijardi franaka, što je pad od 18,8 odsto, prenosi Frans pres.

Slabiji devetomesečni rezultati su "posledica troškova spajanja i restrukturiranja, nepovoljnog deviznog kursa, ekonomskog usporavanja Kine i Brazila, kao i usporavanja u Francuskoj i Švajcarskoj", navodi se u saopštenju kompanije, i dodaje da su bolji poslovni rezultati ostavreni u SAD, Aziji, Okeaniji i Latinskoj Americi.

"Lafarž Holcim" je, takođe, podigao iznos dividende koju će ove godine isplatiti akcionarima na 1,50 franaka po akciji, u odnosu na prošlogodišnjih 1,30 franaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: