Kako je ruski gigant pobedio nisku cenu nafte...

Smanjenje troškova je pomoglo ruskoj naftnoj kompaniji Rosnjeft da pobedi niske cene nafte, kao i da nadmaši prognoze analitičara.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2015.

12:40

Default images
(Foto: Beta/AP)

Neto profit Rosnjefta, koji je u državnom vlasništvu, porastao je u periodu jul-septembar ove godine na 113 milijardi rubalja (1,6 milijardi evra), čime su nadmašena očekivanja analitičara koji su učestvovali u anketi ruske agencije Interfaks.

U istom periodu prošle godine, Rosnjeft je evidentirao gubitak od milijardu rubalja zbog sunovrata globalnih cena nafte i uvodjenja zapadnih sankcija protiv Moskve i ruskih kompanija zbog ukrajinske krize.

"Uprkos izazovnom ekonomskom okruženju, kompanija uspeva da poboljša efikasnost. Ovo je ostvareno zahvaljujući zadržavanju poslovnih troškova na održivom nivou", izjavio je generalni direktor Rosnjefta, Igor Sečin, i dodao da je kompanija poboljšala svoju kreditnu strukturu "smanjujući teret duga na ciljani nivo".

Rosnjeft je ukupne troškove srezao za 6,0 odsto, na 1,14 biliona rubalja, uprkos blagom povećanju proizvodnih troškova, dok je prodaja smanjena za 8,0 odsto na 1,27 biliona rubalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: