Sliku od 170 mil $ platio karticom, sad leti džabe

Li Đikijan i njegova porodica sada mogu da lete besplatno širom sveta nakon što je on iskoristio kreditnu karticu kako bi platio sliku od 170 miliona dolara.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2015.

12:17

Default images
(Foto: Beta/AP)

Naime, kineski milijarder i očigledno ljubitelj umetničkih slika svoju poslednju akviziciju, sliku Amedea Modiljianija “Ležeći akt”, koju je na aukciji dobio za 170 miliona američkih dolara, želi da plati Amerikan ekspres karticom.

S obzirom na to da je reč o zapanjujućem iznosu, iz kompanije “Amerikan ekspres” nisu mogli da potvrde da li je njegova želja realizovana i pozivaju se na pravila o zaštiti privatnosti klijenata, ali su rekli da je moguće staviti tu sumu novca na raspolaganje kada je reč o njihovim velikim i stalnim klijentima.

Ovom kreditnom karticom skupljaju se i nagradni bodovi, tako da su novinari izračunali da ovaj kineski bogataš ima dovoljno bodova da može do kraja života da putuje avionom besplatno po celom svetu i to po najskupljim aranžmanima.

Takođe, mediji prenose da američka kompanija može zadovoljno da trlja ruke, ali s druge strane u aukcijskoj kući koja je prodala sliku neće biti oduševljeni jer je provizija Amerikan ekspresa na ovu sumu - ogromna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: