Kakav kredit Iranu - nema Rusija para za to

Odluka o dodeli ruskog kredita Iranu nije doneta, u budžetu Rusije sredstava za to nema, rekla je agenciji Tas pomoćnik ministra finansija Svetlana Nikitina.

Svet

Izvor: B92

Petak, 13.11.2015.

12:34

Default images
Foto: Thinkstock

Agencija Ria novosti je ranije objavila, pozivajući se na prvog zamenik ministra industrije, rudarstva i trgovine Irana Mojtaba Kosrovtaja, da će Rusija Iranu dati kredit od pet milijardi dolara iz budžeta, a još dve milijarde dolara će dati Vnješekonombanka (VEB) za realizaciju zajedničkih projekata.

Koopredsednik rusko-iranske međuvladine komisije, ministar energetike Rusije Aleksandar Novak rekao je Tasu, tokom posete Iranu, da Ministarstvo za ekonomski razvoj Rusije i Ministarstvo finansija Rusije već razmatraju zahtev Irana za dobijanje ruskog kredita od pet milijardi dolara.

Novak je rekao da je Iran podneo zahtev ruskoj strani za dobijanje kredita od pet milijardi dolara za realizaciju infrastrukturnih projekata u Iranu.

Najrazavijeniji projekti za saradnju Rusije i Irana, prema rečima Novaka, sada su saradnja u oblasti električne energije i pitanja koja se odnose na razvoj železničkog saobraćaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

16 h

Podeli: