GMO šamar članicama EU: Neće moći tako

Evropski parlament nije prihvatio predlog zakona da članice EU mogu same da odlučuju da li će uzgajati i uvoziti GMO za upotrebu u ishrani ljudi i životinja

Svet

Izvor: B92

Sreda, 28.10.2015.

18:12

Default images
Foto: Thinkstock

Protiv predloga zakona koji je podnela Evropska komisija glasalo je 579 od ukupno 751 poslanika, izveštava njujorška agencija "Blumberg".

S ozbirom na različite stavove evropskih zemalja u pogledu bezbednosti GMO organizama, Evropska komisija je u aprilu predložila zakon koji bi članicama omogućavao da samostalno odlučuju da li će uzgajati i uvoziti GMO proizvode.

"Države članice moraju preuzeti odgovornost i doneti odluku zajedno na nivou EU, umesto uvodjenja nacionalnih zabrana", izjavio je danas poslanik i član Komiteta za zaštitu životne sredine Evropskog parlamenta DJovani la Via.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: