Afera uzima danak, VW steže kaiš zlatnoj koki

Nemačka automobilska kompanija Folksvagen će godišnji budžet za investicije srezati za milijardu evra u svojoj najvećoj filijali za proizvodnju automobila.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 13.10.2015.

18:58

Default images
Foto: Beta/AP

Kompanija će i ubrzati program smanjenja rashoda da bi se izborila sa troškovima povezanim sa skandalom koji je izbio prošlog meseca, izveštava Rojters.

"Novoizabrani upravni odbor brenda VW je na današnjem vanrednom sastanku doneo niz strateških odluka, među kojima je i odluka da se investicije smanje za milijardu evra godišnje i da se ubrza implementacija mera za povećanje efikasnosti", navodi se u saopštenju kompanije, prenosi Frans pres.

"Brend Folksvagen se prilagođava za budućnost. Bićemo efikasniji, reorganizovaćemo naš spektar proizvoda i ključne tehnologije, a sa bržim sprovođenjem mera za poboljsanje efikasnosti, dobićemo više prostora za nove tehnologije", izjavio je direktor VW-ovog odeljenja za putnička vozila Herbert Dis.

VW je trenutno suočen sa najvećim skandalom u svojoj istoriji, nakon što je prošlog meseca priznao da je 11 miliona automobila širom sveta opremio softverom za manipulaciju vrednostima izduvnih gasova, navodi francuska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: