Reno oživljava sovjetsku eru, pravi "moskvič"

Francuski proizvoiđač automobila Reno podneo je zahtev da preuzme marku "moskvič", u cilju da oživi proizvodnju legendarnog automobila iz sovjetske ere.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.10.2015.

17:56

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

"Podneli smo zahtev Rospatentu", ruskoj agenciji nadležnoj za intelektualnu imovinu, izjavio je neimenovani portparol Renoa ne želeći da iznosi druge detalje.

Fabrika automobila u Moskvi, osnovana 1930. godine, počela je da proizvodi čuveni "moskvić 400" 1947. godine. Ta fabrika je kasnije postala jedan od najvećih proizvođača automobila u Sovjetskom savezu sa četiri miliona "moksviča" proizvedenih krajem 80-ih godina.

Posle raspada Sovjetskog saveza, fabrika je 2001. godine prestala s proizvodnjom, 2006. godine je proglasila stečaj i godinu dana kasnije likvidaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: