Etihadov posao od 700 mil $, korist i za Er Srbiju

Avio-kompanija iz UAE Etihad ervejz i IBM potpisali su sporazum o tehnološkim uslugama u vrednosti od 700 miliona dolara.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 13.10.2015.

16:47

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Sporazum će omogućiti avio-kompaniji da poboljša operacije i bezbednost aviona i da smanji troškove kompanije.

Sporazum podrazumeva uspostavljanje novog centra podataka u oblaku u Abu Dabiju. Centar, koji će uspostaviti i njime rukovoditi IBM, će biti jedan od najsofisticiranijih tehnoloških objekata na Bliskom istoku.

"Ovo je dugoročno, strateško partnerstvo koje će omogućiti Etihad ervejzu i njegovim partnerima da primene najnovije tehnologije pružajući svoje višestruko nagrađivane usluge. Ovaj revolucionarni dogovor za Etihad ervejz, za naše partnere i zaposlene, i za Abu Dabi", rekao je Džejms Hogan, predsednik i generalni direktor Etihad ervejza.

Putem IBM mobilnih rešenja, razvijenih u savezu Epl-IBM, avio-kompanija će pružiti unapređene mogućnosti mobilnih tehnologija za svoje zaposlene i putnike. Druga rešenja će omogućiti da se aktivnosti na aerodromu efikasnije obavljaju, što će unaprediti iskustvo putnika kao rezultat unapređenog sveobuhvatnog procesa. Ovaj sporazum će takođe pružiti avio-kompaniji Etihad ervejz i njenim partnerima pristup IBM-ovoj kognitivnoj tehnologiji Votson, saopšteno je iz Etihada.

"Ovaj vrlo značajan ugovor, osnovni deo naše tehnološke i inovativne strategije, će nam doneti globalnu IT platformu koja je bezbedna, elastična, spremna za budućnost i prilagođena Etihad ervejzu i njegovim putnicima, kao i partnerskim avio-kompanijam", rekao je Robert Veb, direktor informacionih tehnologija Etihad ervejza.

Martin Džeter, viši potpredsednik IBM Global teknolodži servisiz je rekao da će ove tehnologije pomoći avio-kompaniji da unapredi efikasnost i ostvari svoje ambiciozne planove za rast kao globalna integrisana grupa u avijaciji.

Sporazum podrazumeva da oko 100 zaposlenih u sektoru informacionih tehnologija u Etihad ervejzu pređe u IBM, gde će imati mogućnost da razviju IT veštine. IBM će upravljati svojim operacijama u informativnom centru, uključujući pojedinačne infrastrukturne usluge i IT šalter za informacije Etihad ervejza.

Ova saradnja pruža globalni okvir za pružanje tehnoloških usluga Etihad evejzu i njegovim partnerskim avio-kompanijama, uključujući Alitaliju, Er Berlin, Džet ervejz, Er Srbiju, Er Sejšele i Etihad ridženel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: