Tržište halal industrije "teško" 2,3 biliona $

Halal industrija će rasti zbog ekspanzije muslimanske populacije i većeg broja sertifikovanih proizvoda koji su u skladu sa islamskim šerijatskim zakonom.

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 10.10.2015.

11:58

Default images
Foto: Thinkstock / ilustracija

Globalna vrednost halal industrije sada iznosi 2,3 biliona dolara, saopštili su stručnjaci.

Širok spektar halal proizvoda, od hrane koja ne sadrži svinjetinu do finansijskih i turističkih usluga, beleži porast, s obzirom na povećanje broja muslimanske populacije, prenosi agencija Frans pres.

"Broj halal proizvoda raste, jer ih mi svake godine povećavamo za 2,5 do 3,0 odsto. Islam je najbrže rastuća religija", izjavio je predsednik Islamskog saveta za hranu i ishranu, Muhamed Čadri.

"Halal je životni stil. Zemlje poput Japana i Južne Koreje prednjače u prihvatanju halal proizvoda u njihovim restoranima i hotelima kako bi privukle što više turista iz muslimanskih zemalja", izjavio je Čadri.

Prema njegovim rečima, ova industrija, ukupne vrednosti 2.300 milijardi dolara, ima 1,8 milijardi potrošača, kolika je trenutno, prema nekim procenama, muslimanska populacija, navodi francuska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: