Er Frans prevezao 8,3 miliona putnika

Broj putnika u avionima francusko-holandske grupe Er Frans-KLM je u septembru porastao 1,8 odsto, na 8,3 miliona putnika, prema korigovanim podacima.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 08.10.2015.

13:57

Default images
Foto: Thinkstock.com

Do rasta je došlo zahvaljujući, pre svega, razvoju niskotarifne kompanije Transavija u Francuskoj. Podaci ne uzimaju u obzir period štrajka.

Broj putnika koje je u septemru prevezla Transavija je porastao 8,4 odsto na 1,2 milion, uz koeficijent popunjenosti od 91,6 odsto, preneo je AFP.

Druga niskotarifna kompnaija HOP! je, zajedno sa kompanijama Er Frans i KLM u septembru prevezla 7,1 miliona putnika, što je rast od 1,6 odsto ne računajući podatke iz perioda prošlogodišnjeg štrajka pilota, preneo je AFP. Koeficijent ispunjenosti kapiteta je porastao za 0,5 procentnih poena, na 86,8 odsto.

Aktivnost kargo službe na nivou grupe pala je 10,8 odsto, a popunjenost kargo kapaciteta je smanjena 6,5 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: